Studenten aan het woord (Cursussen 2020-2023)

Ik vond de vakantiecursus heel gezellig, tot in september voor hen die door gaan. Els – Purmerend

Ik vond het ook ontzettend gezellig en leerzaam. Tot september . Erik – Purmerend

Alleen onder leiding van een gezellige juf krijg je gezellige mensen. Bedankt Nicca. Diana – Edam

Ik heb er erg van genoten, veel geleerd en ook veel gelachen, heel belangrijk! Tot ziens en grazie mille. Ceciel – Edam

Nicca, ontzettend bedankt voor de gezellige en leerzame lessen. Je bent een topjuf en ik kom zeker terug in september. Zeeg – Purmerend

Els, Erik, Diana, Ceciel, Zeeg - juni 2023

Het was weer een enorm leuk en leerzaam jaar! Met veel enthousiasme daagt Nicca ons steeds weer uit om Italiaans te praten in de les. De toneelstukjes van de schilderijen waren hilarisch. Het hoogtepunt van dit jaar was de reis naar Verona. Ik heb enorm genoten. Op de fiets door de stad naar de Italiaanse taalschool, de kookworkshop van Andrea en de uitstapjes naar Mantova en Vicenza.
Ter afsluiting van de lessen hebben we met de “Verona groep” gegeten bij een Italiaans restaurant. Het was heerlijk en heel gezellig. In september ga ik graag weer verder met de lessen.
Una bella vacanza en ci vediamo a settembre!

Verena, Wijdewormer, 14 juni 2023

“De laatste les van mijn tweede jaar Italiaanse les bij Nicca zit er op. Twee jaar ontzettend leuke en inspirerende lessen gehad met een ontzettend leuke groep cursisten. De lessen van Nicca zijn zeer afwisselend en haar manier van les geven maakt je enthousiast en gemotiveerd. In het tweede jaar wordt tijdens de lessen zoveel mogelijk Italiaans gesproken zodat de drempel om in de praktijk Italiaans te spreken niet meer zo hoog is. Italiando is een echte aanrader. Nicca, nogmaals bedankt!! “

Nicole, Purmerend, 13 mei 2023

“Ik vond het weer een prima cursusjaar. Het Italiaanse praatje aan het begin van de les wordt steeds leuker en is een heerlijke warming-up voor de rest van de les. Zo kunnen we meepraten over de actualiteit en jij brengt dan de nodige achtergrondinformatie in, zodat we meer begrijpen van Italië en de Italiaanse cultuur. Dat is voor mij een grote stimulans om ook volgend seizoen weer door te gaan. En daanaast: het idee van het Virtuele Museum van Italiando vond ik heel inspirerend.”

Paul, Purmerend, 8 mei 2023

“Lieve Nicca, ik wil jou bedanken voor de lessen die ik mocht mee maken en zeggen dat ik het heel leuk heb gevonden hoe jij ons motiveerde met de praktische lessen zoals het uitbeelden van de schilderijen, en de laatste les met het spelletje, dat geeft je het zetje om te spreken wat erg belangrijk is vooral voor mij want je leert de grammatica maar heb niet echt de kans om de taal in de praktijk te brengen. Ik vind het een pre dat jij Italiaans bent zodat je direct de juiste uitspraak hoort, verder geef je heel leuk en gezellig les! Maar vooral de praktijklessen waar je onderwerpen voor uitzoekt en je ons zo dwingt (in de goede zin van het woord) om het ook te spreken, vind ik echt top en helpen om je schroom te laten varen! En als laatste: zo leuk hoe je het virtuele museum in elkaar hebt gezet, enig!”

Gerda, Zaandam, april 2023

“Cara Nicca,
Met veel plezier volg ik al drie jaar je lessen. De manier waarop je les geeft spreekt me zeer aan. Je bent heel enthousiast, vrolijk en positief. We praten zoveel mogelijk Italiaans en daardoor wordt de drempel om in de praktijk Italiaans te spreken steeds lager. Na elke les ga ik weer met een goed gevoel naar huis. Dit jaar hebben we de lessen afgerond met een kookworkshop in restaurant La Sfida in Hoorn. Met de cursisten van de diverse groepjes hebben we samen met Francesco en Sara drie heerlijke gerechten gemaakt. Aan een lange tafel hebben we genoten en veel gelachen. Na de vakantie ga ik graag weer verder met de lessen.
Ci vediamo dopo l’estate! Cari saluti.”

Verena, Wijdewormer, 1 juni 2022

“Ciao Nicca,
Mijn 10-de studiejaar bij jou zit er alweer op. Wederom heb ik er heel veel plezier aan beleefd. De door jou aangereikte thema’s hebben me ook weer meer over Italië en de Italiaanse taal geleerd. Ik verheug mij nu al op het komende studiejaar.
Ci vediamo in ottobre ! Cari saluti,”

Paul, Purmerend, 3 mei 2022

“Afgelopen december hoorde ik via via van de lessen van Italiando. Aangezien het voor mij, met mijn kennis van het Italiaans, erg moeilijk was om ergens in een groepsles aan te sluiten durfde ik dat al heel lang niet aan, maar Nicca stelde dat dat bij haar met privé lessen wel ging lukken. Wat ben ik blij geweest met deze beslissing! Mijn Italiaans ( en vooral ook mijn durf om Italiaans te spreken) is echt
met sprongen vooruit gegaan. Elke week maak ik met veel plezier mijn huiswerk en leer ik veel bij. Nu eerst in Italië het geleerde in praktijk brengen en na de vakantie weer héél graag verder met de
lessen bij Nicca!”

Marloes, Landsmeer, 27 juni 2021

“Beste Nicca,
Na jaren verliefd te zijn op Italië en na het starten van een bedrijf waarbij we Italiaanse wijnen importeren, werd het tijd om de taal te leren. Ik werd getipt voor Italiando en besloot contact op te nemen. Vanwege de corona pandemie waren er alleen online lessen beschikbaar. Ik vind het heel knap hoe jij ook via Zoom het enthousiasme in de groep hoog houdt! Binnen een paar lessen hadden we de basis onder de knie en gingen we onderling al Italiaans spreken. Ongekend snel! Bedankt Nicca voor de wijze hoe je les geeft en ons de mooie Italiaanse taal eigen maakt! En omdat momenteel Italië naar de finale van het EK 2021 gaat: Mi piace guardare il calcio. Forza squadra azzurra!”

Bart, Edam, 7 juli 2021

“Nicca dank je wel voor je lessen, wij hebben hele fijne lesavonden gehad. Je bent een geweldige “Italiaanse juf”! Mijn man en ik zijn altijd weer gemotiveerd door je. De afwisseling en plezier die wij hebben ervaren heeft ons steeds erg gemotiveerd! Veel dank voor je enthousiasme. Heel jammer door de Corona situatie het seizoen zo snel af te moeten sluiten. Ernst en ik hopen echt in het nieuwe seizoen weer van de partij te zijn samen met onze klasgenoten.”

Sylvia, Ilpendam, 16 april 2020

“Jouw lessen, Nicca, zijn ontzettend gezellig en leuk. Voor het eerst heb ik wat kunnen zeggen al was het niet veel. Dat blijft voor mij toch erg moeilijk maar ik heb me erg op mijn gemak gevoeld en dat komt door jouw manier van lesgeven. Ik hoop dat het in Italië wat makkelijker gaat als de Italianen tenminste geduldig zijn. Ho visto il museo virtuale d’Italiando. Mi piace molto, è stato un progetto molto divertente!”

Margreet, Twisk, 10 mei 2023

“Vele jaren volg ik met plezier jouw lessen. De lessen zijn nooit saai, want al zijn de boeken nodig, je daagt ons uit om op een speelse manier te converseren. Ook de reis naar Verona die we in maart hebben gemaakt was perfect. De lessen op een Italiaanse talenschool, het hotel, de uitstapjes naar Mantova en Vicenza, de kookcursus, met gids door Verona en de gezelligheid samen, ik heb ervan genoten. Ik teken bij in ieder geval, op naar de vervolgcursus. Ci vedremo a settembre.”

Christa, Edam, 7 mei 2023

“Ooit ben ik begonnen met Italiaans te leren op de Volksuniversiteit tot Corona toesloeg. En ja, wat dan? Dan maar verder strompelen met een online cursus totdat …….ik jou had gevonden. Nicca, je bent de beste docent van het noordelijk halfrond (en ik ben zelf docent Nederlands geweest dus ervaring over lesgeven heb ik genoeg). Behalve dat je een goeie docent bent, heb ik ook mega veel plezier met je gehad. Volgende week ga ik naar Rome en daar hoop ik in praktijk te brengen wat ik bij jou geleerd heb en dat ga je zeker nog van mij horen.”

Sylvia, Den Helder, februari 2023

“De intensieve cursus Italiaans die wij bij jouw gevolgd hebben, heeft me veel geleerd. Het waren 4 volle dagen maar omdat je de lesstof heel afwisselend aanbood, vloog de tijd om. Het was fijn dat je de stof helemaal afstemde op de wensen van ons tweeën en op ons niveau. Je kreeg ons aan het praten, je legde de grammatica duidelijk uit en we hebben ook veel gelachen, het was gezellig en ontspannen. Jammer dat Purmerend voor ons niet naast de deur is. Natuurlijk gaan we verder met de taal en wellicht kloppen we weer eens bij je aan.”

Yvonne, Texel, februari 2023

“Mijn eerste jaar Italiaans was een mooie ervaring! Zo leuk, goed en inspirerend les. Als ik bij Italiando was geweest kwam ik iedere keer helemaal geïnspireerd thuis. Nicca maakt ons echt voelen als wij echt in Italië zijn en ik heb veel geleerd. Ik heb al zin in het volgende seizoen.”

Annemarie, Zaandam, 27 mei 2022

“Toen ik besloot Italiaans te gaan leren, wist ik direct dat ik dat niet online maar in een klas met andere cursisten wilde doen. Dat leek me leerzamer. En dat klopte precies. Nicca zorgt voor een veilige en positieve sfeer waarin iedereen durft mee te doen. Er wordt gelachen en geleerd. Ze is uiterst gestructureerd en altijd verzint ze manieren om het net even anders te doen, waardoor je gemotiveerd blijft en de stof veel beter onthoudt. Elke week heb ik veel zin om naar de les te gaan. Ik ben voorlopig nog niet uitgeleerd en zal dat graag bij Italiando blijven doen. Cari saluti.”

Claire, Middenbeemster, 7 februari 2022

“Ciao Nicca,
In dit “anno pandemico” heb ik toch weer erg genoten van je lessen. Het was even wennen met Zoom maar met jouw bedrevenheid hebben we op verschillende manieren allerlei onderwerpen kunnen behandelen, van video’s tot en met de actualiteiten in de Italiaanse kranten.
Ik hoop van harte dat we het volgende seizoen weer klassikaal kunnen doen, want dat is toch persoonlijker en warmer. Ci vediamo in ottobre, cari saluti”

Paul, Purmerend, 25 juni 2021

“Goedemorgen,
Eerste instantie was ik een beetje huiverig voor het online lessen. Het was spannend, en ik dacht kan ik het wel goed volgen.
Uiteindelijk was het heel leuk en ik wist niet dat er zoveel mogelijk was om bv met je medecursisten te praten en ook met elkaar de grammatica en lessen door te nemen. In deze tijd is het een heel goed alternatief van lessen volgen en zeker ook leuk.
Succes Nicca met online lesgeven. Groetjes”

Jolanda, Purmerend, 3 april 2020

“Ciao a tutti. Al vele jaren volg ik met veel plezier de Italiaanse lessen bij Nicca. Altijd gezellig in de les en omdat we de hele les Italiaans praten durf ik ook op vakantie mijn Italiaans in praktijk te
brengen. Door de Coronasituatie hebben we dit jaar de cursus Online via Zoom verbinding thuis afgerond. Zelf thuis achter de computer is het goed te doen. Zelfs 1 op 1 gesprekken met medestudenten waren mogelijk. Het is zeker een aanrader om bij Nicca Italiaans te volgen. In een lokaal of thuis achter de computer.”

Corine, Zuiderwoude, 10 april 2020

“Lieve Nicca je bent echt een schat! Je bent voor wat mij betreft de beste Italiaanse lerares die er is en ik sta echt te springen om volgend seizoen weer lekker verder te gaan met jouw lessen. Zet mij alvast op de lijst! Dank je wel voor de geweldige lessen!”

Tiffany, Purmerend, 17 april 2020

Cursusfoto’s seizoen 2020-2023

Studenten aan het woord (2019)

“Heel lang geleden heb ik twee jaar een intensieve cursus Italiaans gedaan bij het Italiaans Consulaat in Amsterdam. Vele jaren verder wilde ik deze taal weer eens oppakken, maar had geen idee wat inmiddels mijn niveau was. De vakantiecursus van Nicca leek me een veilige keuze.
Geen moment spijt van gehad. Wat een passievolle manier van les geven. Ik heb veel taalcursussen gedaan, maar niet één was zo inspirerend en creatief als die van Nicca. Hoewel ik een ‘voorsprong’ had middels mijn eerdere ervaring, heb ik verbaasd gestaan over hoe ook anderen in de groep, die qua niveau heel divers was en van wie er een aantal geen enkele kennis van de taal had, in de loop van de cursus heel snel en zonder schroom Italiaans begonnen te spreken. Chapeau! Of beter gezegd ‘cappello’!”

Arrivederci,

Marianne, Oudendijk, 12 augustus 2019

Ciao Nicca,
Ik heb heel erg genoten van je lessen.
Ik heb heel erg veel geleerd en ik heb erg veel plezier gehad. Door je manier van les geven bleef het boeiend tot de laatste minuut. Ik hoop tot volgend leerjaar.
Groetjes, Marijke

Marijke, Landsmeer, 29 mei 2019

Italiaanse les bij Nicca is een enorme aanrader! Ze spreekt tijdens de les zoveel mogelijk Italiaans en spoort haar leerlingen aan dat ook te doen. De originele opdrachten tijdens de les zijn niet alleen erg effectief maar staan zeker ook garant voor een leuke avond! Nicca is een goede en enthousiaste docent, ze neemt zowel het Italiaans als het plezier in leren serieus.

Brenda, Zuidoostbeemster, 4 juni 2019

“Hallo Nicca,
Ik vond het een geweldige ervaring om bij jou de cursus Italiaans te volgen.
In het begin vond ik het best wel eng om te praten maar gelukkig ook met mijn medecursisten en jou ging het helemaal goed komen.
Ik kom zeker de vervolg cursus doen in september/oktober.
Ciao,  Agnes”

Agnes, Purmerend, 28 juli 2019

Ik zit al een tijdje samen met een vriendin op les bij Nicca, eerst hadden wij privé lessen bij Nicca thuis. Na een taalreis naar Bologna wilde wij toch in een groep onze niveau testen met andere leerlingen.
Dus kwamen wij in de dinsdagavond groep terecht. Wat een pret, Nicca had onze niveau goed ingeschat en wij hebben genoten van de lessen samen met onze medestudenten. Veel gesproken en veel gelachen, Nicca is super enthousiast en altijd opgewekt. De lessen zijn deels spontaan, deels goed voorbereid en altijd in het Italiaans. Ik heb mijn “praatangst” overwonnen en was verbaast afgelopen week in Italië hoeveel is blijven hangen en hoeveel ik spontaan weet te zeggen!!
Nicca, super bedankt!  Tot na de zomer. Ci vediamo presto!!!

Nancy, Avenhorn, 30 mei 2019

Zeker op reis! We hebben als stel 10 weken lang deelgenomen aan de vakantiecursus Italiaans. Wat een leuke manier om in relatief korte tijd toch iets zekerder te worden over je Italiaanse ‘vakantie’ vocabulaire. Leuke groep, wel inspannend na een dag werken, maar het enthousiasme van Nicca en mede cursusgenoten werkt aanstekelijk!.”

Inez, Volendam, 20 juni 2019

Ciao Nicca, afgelopen jaar heb ik weer veel geleerd. Doordat we ook meer gesprekken met de groep hebben gevoerd heb ik nu ook meer zin en moed om hier op vakantie aan het Como meer gesprekjes aan te gaan. Daar beleef ik veel plezier aan!
De taal blijft mooi en dus ga ik graag weer een seizoen door.
Ci vediamo in ottobre, cordiali saluti

Paul, Lago di Como, 21 mei 2019

Lieve Nicca,
Ik had nooit gedacht dat ik na 1 seizoen les bij jou de moed zou hebben om hardop in het Italiaans te praten, niet foutloos maar ze blijken me te verstaan. Dit komt door jouw lessen die heel gevarieerd zijn en het zelfvertrouwen dat je ons gegeven hebt. We hadden een leuke groep en ik hoop ze volgend jaar weer te zien.
Ik ga nu weer voor 4 weken naar Italië en ik hoop daar weer te pronken met mijn woordenschat, lieve Nicca bedankt.”

Ingrid, Purmerend, 26 mei 2019

Cursusfoto’s seizoen 2018 – 2019

Studenten aan het woord (2018)

“Lieve Nicca, we zijn weer terug uit Verona … zo een plezier van de lessen gehad, wij konden ons goed redden, grapjes maken en ze verstaan … ongelofelijk na 20 lessen ..w e konden vooral ook dingen omschrijven zoals je ons hebt geleerd als we niet uit een woord kwamen. Wij verheugen ons op september (dan zijn we alleen alles weer vergeten 😉 ) Grazie mille!!
Ik sluit me bij Thera aan. Het was geweldig hoe we ons konden redden en hoe leuk de Italianen op ons reageerden. Ze hielpen met onze uitspraak en schreven woorden op. We hebben geweldig veel plezier gehad. Zou heel graag nog wel langer gebleven zijn om te oefenen met la mia amica.”

Thera en Andy, Purmerend, 2 juli 2018

“Ik heb serieus echt leuke lessen van je gehad en weet nu een stuk meer dan eerst.  Dankjewel voor alles Nicca!”

Mitchell, Purmerend, 15 juni 2018

“Vorig jaar in september dacht ik niet dat ik een speech aan tafel in het Italiaans zou houden. Dankzij jou gebeurt het nu. Geeske en ik hoopten dat Italiaans leren met een leraar en lessen beter zou zijn dan met internet. En zo was het. Bovendien kregen we veel meer. De speciale aanpak van Nicca. Interessante fijne woensdagavonden en ook nog een groepje erg aardige mensen. Iedereen, heel erg bedankt.”

Luuk en Geeske, Oosthuizen, 23 april 2018

“Opnieuw een taal leren valt niet mee, maar Nicca maakt er een feest van. Leren van elkaar in een kleine, gezellige, groep. Het gaat ongemerkt snel en na een aantal weken merkte ik dat Italiaans bij mij ging horen.
Heel bijzonder om dat te ervaren. Een aanrader voor iedereen die Italiaans wil leren in een prettige groep met een fantastische docent.”

Petra, 14 april 2018

“Waarom Italiando? Omdat Italiaans een mooie taal is en Nicca een fijne, kundige docent.
Een nieuwe taal kan ook individueel en online geleerd worden maar een docent en een groep brengt veel meer dan individueel een taal bestuderen: Het is het verschil tussen alleen iets leren en juist iets gaan ervaren, doen, doorgronden. Iedereen kan zich nog wel een docent/vak herinneren wat inspireerde, die je gretig, nieuwsgierig maakte. Dat is op het lijf geschreven van Nicca: ze is kundig, hartstochtelijk aanstekelijk over Italië en betrokken bij haar groep. Ze gebruikt in haar lessen verschillende werkvormen en is interactief. Dat maakt de les afwisselend, en omdat een ieder verschillende manieren heeft van leren, zorgt dit er voor dat er altijd wel een werkvorm is die je past.
Een vreemde taal gaan spreken is een uitdaging en heeft ook met Doen & Durf te maken. Dat hebben we volop gedaan. Nicca geeft in haar lessen ook achtergrondinformatie over de taal, cultuur en gebruiken, gewoonten. Ook dit laatste heeft mijn wandelreis onlangs aan Italië zeer zeker leuker gemaakt en verrijkt. Ik herkende en gebruikte wat tijdens de lessen aan de orde is geweest.  Dank aan Nicca en mijn groep!”

Groet van Evelyn, Noordbeemster, 22 juni 2018

“Beste Nicca, ik heb heel erg genoten van mijn eerste Italiaanse lesjaar bij jou. Bedankt voor de levendige, motiverende en inspirerende manier van lesgeven! We hadden ook een ontzettend leuke groep mensen. Ik kijk uit naar het volgende lesjaar.
Ciao en fijne vakantie!”

Andy, Purmerend, 30 mei 2018

“De Italiaanse les die wij gevolgd hebben was werkelijk een feest. Heel gevarieerd, met spelvormen en een hele duidelijke uitleg. Uitstekend les gegeven. Nicca kan werkelijk de liefde van de taal op een uitstekende en aanstekelijke manier op je overbrengen. Plus dat zij goed luistert naar wat jij het meest moet gebruiken en daar meteen op inspeelt.  Op deze speelse manier leer je de taal heel goed. Echt een aanrader!!!!! Lieve Nicca Je bent een geboren lerares. Je hebt de liefde voor je eigen taal heel goed kunnen overbrengen op mij, maar ook op Mitchell. Wij gingen met heel veel plezier naar je toe.
Groetjes, Karin”

Karin, Purmerend, 18 juni 2018

“Ciao Nicca, het was wederom een prima studiejaar. Op de taal raak ik nooit uitgeleerd en wat je hebt verteld over jouw mooie land blijft me boeien en doen verlangen naar weer een vakantie in Italië.
Ci vediamo in ottobre, cordiali saluti,”

Paul, Purmerend, 29 april 2018

“Cara Nicca, bedankt voor je inspirerende en gezellige lessen dit seizoen. Het is voorbij gevlogen! We hadden weer een leuke groep en hebben veel van en met elkaar geleerd. Grazie! Natuurlijk positief. Kan ook niet anders met jou als docente!
Cari saluti, Krista.”

Krista, Purmerend, 19 april 2018

“Lieve Nicca, heel hartelijk bedankt voor de leuke lessen! Het is een soort feestje om naar de les te gaan!!! Grazie mille!!”

Marjolein, Purmerend, 16 april 2018

Cursusfoto’s seizoen 2017 – 2018

Bent u tevreden met Italiando?

Als u ook wilt laten weten wat u van de cursus vond en een bericht wilt achterlaten in het Gastenboek, neem contact met ons op.

Italiando Adres

Italiando
T.a.v. Nicca Vignotto
Lepelaarpark 18
1444 HS Purmerend

Telefoon
0299 – 40 36055

Info
BTW: NL002309471B91
KvK: 53106504
IBAN: NL02ABNA0445645296

Volg ons