Studenten aan het woord (Cursussen 2020-2022)

“Cara Nicca,
Met veel plezier volg ik al drie jaar je lessen. De manier waarop je les geeft spreekt me zeer aan. Je bent heel enthousiast, vrolijk en positief. We praten zoveel mogelijk Italiaans en daardoor wordt de drempel om in de praktijk Italiaans te spreken steeds lager. Na elke les gaik weer met een goed gevoel naar huis.
Dit jaar hebben we de lessen afgerond met een kookworkshop in restaurant La Sfida in
Hoorn. Met de cursisten van de diverse groepjes hebben we samen met Francesco en Sara drie heerlijke gerechten gemaakt. Aan een lange tafel hebben we genoten en veel gelachen. Na de vakantie ga ik graag weer verder met de lessen.
Ci vediamo dopo l’estate! Cari saluti.”

Verena, Wijdewormer, 1 juni 2022

“Ciao Nicca,
Mijn 10-de studiejaar bij jou zit er alweer op. Wederom heb ik er heel veel plezier aan beleefd. De door jou aangereikte thema’s hebben me ook weer meer over Italië en de Italiaanse taal geleerd. Ik verheug mij nu al op het komende studiejaar.
Ci vediamo in ottobre ! Cari saluti,”

Paul, Purmerend, 3 mei 2022

“Afgelopen december hoorde ik via via van de lessen van Italiando. Aangezien het voor mij, met mijn kennis van het Italiaans, erg moeilijk was om ergens in een groepsles aan te sluiten durfde ik dat al heel lang niet aan, maar Nicca stelde dat dat bij haar met privé lessen wel ging lukken. Wat ben ik blij geweest met deze beslissing! Mijn Italiaans ( en vooral ook mijn durf om Italiaans te spreken) is echt
met sprongen vooruit gegaan. Elke week maak ik met veel plezier mijn huiswerk en leer ik veel bij. Nu eerst in Italië het geleerde in praktijk brengen en na de vakantie weer héél graag verder met de
lessen bij Nicca!”

Marloes, Landsmeer, 27 juni 2021

“Beste Nicca,
Na jaren verliefd te zijn op Italië en na het starten van een bedrijf waarbij we Italiaanse wijnen importeren, werd het tijd om de taal te leren. Ik werd getipt voor Italiando en besloot contact op te nemen. Vanwege de corona pandemie waren er alleen online lessen beschikbaar. Ik vind het heel knap hoe jij ook via Zoom het enthousiasme in de groep hoog houdt! Binnen een paar lessen hadden we de basis onder de knie en gingen we onderling al Italiaans spreken. Ongekend snel! Bedankt Nicca voor de wijze hoe je les geeft en ons de mooie Italiaanse taal eigen maakt! En omdat momenteel Italië naar de finale van het EK 2021 gaat: Mi piace guardare il calcio. Forza squadra azzurra!”

Bart, Edam, 7 juli 2021

“Nicca dank je wel voor je lessen, wij hebben hele fijne lesavonden gehad. Je bent een geweldige “Italiaanse juf”! Mijn man en ik zijn altijd weer gemotiveerd door je. De afwisseling en plezier die wij hebben ervaren heeft ons steeds erg gemotiveerd! Veel dank voor je enthousiasme. Heel jammer door de Corona situatie het seizoen zo snel af te moeten sluiten. Ernst en ik hopen echt in het nieuwe seizoen weer van de partij te zijn samen met onze klasgenoten.”

Sylvia, Ilpendam, 16 april 2020

“Mijn eerste jaar Italiaans was een mooie ervaring! Zo leuk, goed en inspirerend les. Als ik bij Italiando was geweest kwam ik iedere keer helemaal geïnspireerd thuis. Nicca maakt ons echt voelen als wij echt in Italië zijn en ik heb veel geleerd. Ik heb al zin in het volgende seizoen.”

Annemarie, Zaandam, 27 mei 2022

“Toen ik besloot Italiaans te gaan leren, wist ik direct dat ik dat niet online maar in een klas met andere cursisten wilde doen. Dat leek me leerzamer. En dat klopte precies. Nicca zorgt voor een veilige en positieve sfeer waarin iedereen durft mee te doen. Er wordt gelachen en geleerd. Ze is uiterst gestructureerd en altijd verzint ze manieren om het net even anders te doen, waardoor je gemotiveerd blijft en de stof veel beter onthoudt. Elke week heb ik veel zin om naar de les te gaan. Ik ben voorlopig nog niet uitgeleerd en zal dat graag bij Italiando blijven doen. Cari saluti.”

Claire, Middenbeemster, 7 februari 2022

“Ciao Nicca,
In dit “anno pandemico” heb ik toch weer erg genoten van je lessen. Het was even wennen met Zoom maar met jouw bedrevenheid hebben we op verschillende manieren allerlei onderwerpen kunnen behandelen, van video’s tot en met de actualiteiten in de Italiaanse kranten.
Ik hoop van harte dat we het volgende seizoen weer klassikaal kunnen doen, want dat is toch persoonlijker en warmer. Ci vediamo in ottobre, cari saluti”

Paul, Purmerend, 25 juni 2021

“Goedemorgen,
Eerste instantie was ik een beetje huiverig voor het online lessen. Het was spannend, en ik dacht kan ik het wel goed volgen.
Uiteindelijk was het heel leuk en ik wist niet dat er zoveel mogelijk was om bv met je medecursisten te praten en ook met elkaar de grammatica en lessen door te nemen. In deze tijd is het een heel goed alternatief van lessen volgen en zeker ook leuk.
Succes Nicca met online lesgeven. Groetjes”

Jolanda, Purmerend, 3 april 2020

“Ciao a tutti. Al vele jaren volg ik met veel plezier de Italiaanse lessen bij Nicca. Altijd gezellig in de les en omdat we de hele les Italiaans praten durf ik ook op vakantie mijn Italiaans in praktijk te
brengen. Door de Coronasituatie hebben we dit jaar de cursus Online via Zoom verbinding thuis afgerond. Zelf thuis achter de computer is het goed te doen. Zelfs 1 op 1 gesprekken met medestudenten waren mogelijk. Het is zeker een aanrader om bij Nicca Italiaans te volgen. In een lokaal of thuis achter de computer.”

Corine, Zuiderwoude, 10 april 2020

“Lieve Nicca je bent echt een schat! Je bent voor wat mij betreft de beste Italiaanse lerares die er is en ik sta echt te springen om volgend seizoen weer lekker verder te gaan met jouw lessen. Zet mij alvast op de lijst! Dank je wel voor de geweldige lessen!”

Tiffany, Purmerend, 17 april 2020

Cursusfoto’s seizoen 2019-2022

Studenten aan het woord (2019)

“Heel lang geleden heb ik twee jaar een intensieve cursus Italiaans gedaan bij het Italiaans Consulaat in Amsterdam. Vele jaren verder wilde ik deze taal weer eens oppakken, maar had geen idee wat inmiddels mijn niveau was. De vakantiecursus van Nicca leek me een veilige keuze.
Geen moment spijt van gehad. Wat een passievolle manier van les geven. Ik heb veel taalcursussen gedaan, maar niet één was zo inspirerend en creatief als die van Nicca. Hoewel ik een ‘voorsprong’ had middels mijn eerdere ervaring, heb ik verbaasd gestaan over hoe ook anderen in de groep, die qua niveau heel divers was en van wie er een aantal geen enkele kennis van de taal had, in de loop van de cursus heel snel en zonder schroom Italiaans begonnen te spreken. Chapeau! Of beter gezegd ‘cappello’!”

Arrivederci,

Marianne, Oudendijk, 12 augustus 2019

Ciao Nicca,
Ik heb heel erg genoten van je lessen.
Ik heb heel erg veel geleerd en ik heb erg veel plezier gehad. Door je manier van les geven bleef het boeiend tot de laatste minuut. Ik hoop tot volgend leerjaar.
Groetjes, Marijke

Marijke, Landsmeer, 29 mei 2019

Italiaanse les bij Nicca is een enorme aanrader! Ze spreekt tijdens de les zoveel mogelijk Italiaans en spoort haar leerlingen aan dat ook te doen. De originele opdrachten tijdens de les zijn niet alleen erg effectief maar staan zeker ook garant voor een leuke avond! Nicca is een goede en enthousiaste docent, ze neemt zowel het Italiaans als het plezier in leren serieus.

Brenda, Zuidoostbeemster, 4 juni 2019

“Hallo Nicca,
Ik vond het een geweldige ervaring om bij jou de cursus Italiaans te volgen.
In het begin vond ik het best wel eng om te praten maar gelukkig ook met mijn medecursisten en jou ging het helemaal goed komen.
Ik kom zeker de vervolg cursus doen in september/oktober.
Ciao,  Agnes”

Agnes, Purmerend, 28 juli 2019

Ik zit al een tijdje samen met een vriendin op les bij Nicca, eerst hadden wij privé lessen bij Nicca thuis. Na een taalreis naar Bologna wilde wij toch in een groep onze niveau testen met andere leerlingen.
Dus kwamen wij in de dinsdagavond groep terecht. Wat een pret, Nicca had onze niveau goed ingeschat en wij hebben genoten van de lessen samen met onze medestudenten. Veel gesproken en veel gelachen, Nicca is super enthousiast en altijd opgewekt. De lessen zijn deels spontaan, deels goed voorbereid en altijd in het Italiaans. Ik heb mijn “praatangst” overwonnen en was verbaast afgelopen week in Italië hoeveel is blijven hangen en hoeveel ik spontaan weet te zeggen!!
Nicca, super bedankt!  Tot na de zomer. Ci vediamo presto!!!

Nancy, Avenhorn, 30 mei 2019

Zeker op reis! We hebben als stel 10 weken lang deelgenomen aan de vakantiecursus Italiaans. Wat een leuke manier om in relatief korte tijd toch iets zekerder te worden over je Italiaanse ‘vakantie’ vocabulaire. Leuke groep, wel inspannend na een dag werken, maar het enthousiasme van Nicca en mede cursusgenoten werkt aanstekelijk!.”

Inez, Volendam, 20 juni 2019

Ciao Nicca, afgelopen jaar heb ik weer veel geleerd. Doordat we ook meer gesprekken met de groep hebben gevoerd heb ik nu ook meer zin en moed om hier op vakantie aan het Como meer gesprekjes aan te gaan. Daar beleef ik veel plezier aan!
De taal blijft mooi en dus ga ik graag weer een seizoen door.
Ci vediamo in ottobre, cordiali saluti

Paul, Lago di Como, 21 mei 2019

Lieve Nicca,
Ik had nooit gedacht dat ik na 1 seizoen les bij jou de moed zou hebben om hardop in het Italiaans te praten, niet foutloos maar ze blijken me te verstaan. Dit komt door jouw lessen die heel gevarieerd zijn en het zelfvertrouwen dat je ons gegeven hebt. We hadden een leuke groep en ik hoop ze volgend jaar weer te zien.
Ik ga nu weer voor 4 weken naar Italië en ik hoop daar weer te pronken met mijn woordenschat, lieve Nicca bedankt.”

Ingrid, Purmerend, 26 mei 2019

Cursusfoto’s seizoen 2018 – 2019

Studenten aan het woord (2018)

“Lieve Nicca, we zijn weer terug uit Verona … zo een plezier van de lessen gehad, wij konden ons goed redden, grapjes maken en ze verstaan … ongelofelijk na 20 lessen ..w e konden vooral ook dingen omschrijven zoals je ons hebt geleerd als we niet uit een woord kwamen. Wij verheugen ons op september (dan zijn we alleen alles weer vergeten 😉 ) Grazie mille!!
Ik sluit me bij Thera aan. Het was geweldig hoe we ons konden redden en hoe leuk de Italianen op ons reageerden. Ze hielpen met onze uitspraak en schreven woorden op. We hebben geweldig veel plezier gehad. Zou heel graag nog wel langer gebleven zijn om te oefenen met la mia amica.”

Thera en Andy, Purmerend, 2 juli 2018

“Ik heb serieus echt leuke lessen van je gehad en weet nu een stuk meer dan eerst.  Dankjewel voor alles Nicca!”

Mitchell, Purmerend, 15 juni 2018

“Vorig jaar in september dacht ik niet dat ik een speech aan tafel in het Italiaans zou houden. Dankzij jou gebeurt het nu. Geeske en ik hoopten dat Italiaans leren met een leraar en lessen beter zou zijn dan met internet. En zo was het. Bovendien kregen we veel meer. De speciale aanpak van Nicca. Interessante fijne woensdagavonden en ook nog een groepje erg aardige mensen. Iedereen, heel erg bedankt.”

Luuk en Geeske, Oosthuizen, 23 april 2018

“Opnieuw een taal leren valt niet mee, maar Nicca maakt er een feest van. Leren van elkaar in een kleine, gezellige, groep. Het gaat ongemerkt snel en na een aantal weken merkte ik dat Italiaans bij mij ging horen.
Heel bijzonder om dat te ervaren. Een aanrader voor iedereen die Italiaans wil leren in een prettige groep met een fantastische docent.”

Petra, 14 april 2018

“Waarom Italiando? Omdat Italiaans een mooie taal is en Nicca een fijne, kundige docent.
Een nieuwe taal kan ook individueel en online geleerd worden maar een docent en een groep brengt veel meer dan individueel een taal bestuderen: Het is het verschil tussen alleen iets leren en juist iets gaan ervaren, doen, doorgronden. Iedereen kan zich nog wel een docent/vak herinneren wat inspireerde, die je gretig, nieuwsgierig maakte. Dat is op het lijf geschreven van Nicca: ze is kundig, hartstochtelijk aanstekelijk over Italië en betrokken bij haar groep. Ze gebruikt in haar lessen verschillende werkvormen en is interactief. Dat maakt de les afwisselend, en omdat een ieder verschillende manieren heeft van leren, zorgt dit er voor dat er altijd wel een werkvorm is die je past.
Een vreemde taal gaan spreken is een uitdaging en heeft ook met Doen & Durf te maken. Dat hebben we volop gedaan. Nicca geeft in haar lessen ook achtergrondinformatie over de taal, cultuur en gebruiken, gewoonten. Ook dit laatste heeft mijn wandelreis onlangs aan Italië zeer zeker leuker gemaakt en verrijkt. Ik herkende en gebruikte wat tijdens de lessen aan de orde is geweest.  Dank aan Nicca en mijn groep!”

Groet van Evelyn, Noordbeemster, 22 juni 2018

“Beste Nicca, ik heb heel erg genoten van mijn eerste Italiaanse lesjaar bij jou. Bedankt voor de levendige, motiverende en inspirerende manier van lesgeven! We hadden ook een ontzettend leuke groep mensen. Ik kijk uit naar het volgende lesjaar.
Ciao en fijne vakantie!”

Andy, Purmerend, 30 mei 2018

“De Italiaanse les die wij gevolgd hebben was werkelijk een feest. Heel gevarieerd, met spelvormen en een hele duidelijke uitleg. Uitstekend les gegeven. Nicca kan werkelijk de liefde van de taal op een uitstekende en aanstekelijke manier op je overbrengen. Plus dat zij goed luistert naar wat jij het meest moet gebruiken en daar meteen op inspeelt.  Op deze speelse manier leer je de taal heel goed. Echt een aanrader!!!!! Lieve Nicca Je bent een geboren lerares. Je hebt de liefde voor je eigen taal heel goed kunnen overbrengen op mij, maar ook op Mitchell. Wij gingen met heel veel plezier naar je toe.
Groetjes, Karin”

Karin, Purmerend, 18 juni 2018

“Ciao Nicca, het was wederom een prima studiejaar. Op de taal raak ik nooit uitgeleerd en wat je hebt verteld over jouw mooie land blijft me boeien en doen verlangen naar weer een vakantie in Italië.
Ci vediamo in ottobre, cordiali saluti,”

Paul, Purmerend, 29 april 2018

“Cara Nicca, bedankt voor je inspirerende en gezellige lessen dit seizoen. Het is voorbij gevlogen! We hadden weer een leuke groep en hebben veel van en met elkaar geleerd. Grazie! Natuurlijk positief. Kan ook niet anders met jou als docente!
Cari saluti, Krista.”

Krista, Purmerend, 19 april 2018

“Lieve Nicca, heel hartelijk bedankt voor de leuke lessen! Het is een soort feestje om naar de les te gaan!!! Grazie mille!!”

Marjolein, Purmerend, 16 april 2018

Cursusfoto’s seizoen 2017 – 2018

Bent u tevreden met Italiando?

Als u ook wilt laten weten wat u van de cursus vond en een bericht wilt achterlaten in het Gastenboek, neem contact met ons op.

Italiando Adres

Italiando
T.a.v. Nicca Vignotto
Lepelaarpark 18
1444 HS Purmerend

Telefoon
0299 – 40 36055

Info
BTW: NL002309471B91
KvK: 53106504
IBAN: NL02ABNA0445645296

Volg ons