Studenten aan het woord (Cursussen 2022-2023)

Ik vond de vakantiecursus heel gezellig, tot in september voor hen die door gaan. Els – Purmerend

Ik vond het ook ontzettend gezellig en leerzaam. Tot september . Erik – Purmerend

Alleen onder leiding van een gezellige juf krijg je gezellige mensen. Bedankt Nicca. Diana – Edam

Ik heb er erg van genoten, veel geleerd en ook veel gelachen, heel belangrijk! Tot ziens en grazie mille. Ceciel – Edam

Nicca, ontzettend bedankt voor de gezellige en leerzame lessen. Je bent een topjuf en ik kom zeker terug in september. Zeeg – Purmerend

Els, Erik, Diana, Ceciel, Zeeg - juni 2023

Het was weer een enorm leuk en leerzaam jaar! Met veel enthousiasme daagt Nicca ons steeds weer uit om Italiaans te praten in de les. De toneelstukjes van de schilderijen waren hilarisch. Het hoogtepunt van dit jaar was de reis naar Verona. Ik heb enorm genoten. Op de fiets door de stad naar de Italiaanse taalschool, de kookworkshop van Andrea en de uitstapjes naar Mantova en Vicenza.
Ter afsluiting van de lessen hebben we met de “Verona groep” gegeten bij een Italiaans restaurant. Het was heerlijk en heel gezellig. In september ga ik graag weer verder met de lessen.
Una bella vacanza en ci vediamo a settembre!

Verena, Wijdewormer, 14 juni 2023

“De laatste les van mijn tweede jaar Italiaanse les bij Nicca zit er op. Twee jaar ontzettend leuke en inspirerende lessen gehad met een ontzettend leuke groep cursisten. De lessen van Nicca zijn zeer afwisselend en haar manier van les geven maakt je enthousiast en gemotiveerd. In het tweede jaar wordt tijdens de lessen zoveel mogelijk Italiaans gesproken zodat de drempel om in de praktijk Italiaans te spreken niet meer zo hoog is. Italiando is een echte aanrader. Nicca, nogmaals bedankt!! “

Nicole, Purmerend, 13 mei 2023

“Ik vond het weer een prima cursusjaar. Het Italiaanse praatje aan het begin van de les wordt steeds leuker en is een heerlijke warming-up voor de rest van de les. Zo kunnen we meepraten over de actualiteit en jij brengt dan de nodige achtergrondinformatie in, zodat we meer begrijpen van Italië en de Italiaanse cultuur. Dat is voor mij een grote stimulans om ook volgend seizoen weer door te gaan. En daanaast: het idee van het Virtuele Museum van Italiando vond ik heel inspirerend.”

Paul, Purmerend, 8 mei 2023

“Lieve Nicca, ik wil jou bedanken voor de lessen die ik mocht mee maken en zeggen dat ik het heel leuk heb gevonden hoe jij ons motiveerde met de praktische lessen zoals het uitbeelden van de schilderijen, en de laatste les met het spelletje, dat geeft je het zetje om te spreken wat erg belangrijk is vooral voor mij want je leert de grammatica maar heb niet echt de kans om de taal in de praktijk te brengen. Ik vind het een pre dat jij Italiaans bent zodat je direct de juiste uitspraak hoort, verder geef je heel leuk en gezellig les! Maar vooral de praktijklessen waar je onderwerpen voor uitzoekt en je ons zo dwingt (in de goede zin van het woord) om het ook te spreken, vind ik echt top en helpen om je schroom te laten varen! En als laatste: zo leuk hoe je het virtuele museum in elkaar hebt gezet, enig!”

Gerda, Zaandam, april 2023

“Cara Nicca,
Met veel plezier volg ik al drie jaar je lessen. De manier waarop je les geeft spreekt me zeer aan. Je bent heel enthousiast, vrolijk en positief. We praten zoveel mogelijk Italiaans en daardoor wordt de drempel om in de praktijk Italiaans te spreken steeds lager. Na elke les ga ik weer met een goed gevoel naar huis. Dit jaar hebben we de lessen afgerond met een kookworkshop in restaurant La Sfida in Hoorn. Met de cursisten van de diverse groepjes hebben we samen met Francesco en Sara drie heerlijke gerechten gemaakt. Aan een lange tafel hebben we genoten en veel gelachen. Na de vakantie ga ik graag weer verder met de lessen.
Ci vediamo dopo l’estate! Cari saluti.”

Verena, Wijdewormer, 1 juni 2022

“Jouw lessen, Nicca, zijn ontzettend gezellig en leuk. Voor het eerst heb ik wat kunnen zeggen al was het niet veel. Dat blijft voor mij toch erg moeilijk maar ik heb me erg op mijn gemak gevoeld en dat komt door jouw manier van lesgeven. Ik hoop dat het in Italië wat makkelijker gaat als de Italianen tenminste geduldig zijn. Ho visto il museo virtuale d’Italiando. Mi piace molto, è stato un progetto molto divertente!”

Margreet, Twisk, 10 mei 2023

“Vele jaren volg ik met plezier jouw lessen. De lessen zijn nooit saai, want al zijn de boeken nodig, je daagt ons uit om op een speelse manier te converseren. Ook de reis naar Verona die we in maart hebben gemaakt was perfect. De lessen op een Italiaanse talenschool, het hotel, de uitstapjes naar Mantova en Vicenza, de kookcursus, met gids door Verona en de gezelligheid samen, ik heb ervan genoten. Ik teken bij in ieder geval, op naar de vervolgcursus. Ci vedremo a settembre.”

Christa, Edam, 7 mei 2023

“Ooit ben ik begonnen met Italiaans te leren op de Volksuniversiteit tot Corona toesloeg. En ja, wat dan? Dan maar verder strompelen met een online cursus totdat …….ik jou had gevonden. Nicca, je bent de beste docent van het noordelijk halfrond (en ik ben zelf docent Nederlands geweest dus ervaring over lesgeven heb ik genoeg). Behalve dat je een goeie docent bent, heb ik ook mega veel plezier met je gehad. Volgende week ga ik naar Rome en daar hoop ik in praktijk te brengen wat ik bij jou geleerd heb en dat ga je zeker nog van mij horen.”

Sylvia, Den Helder, februari 2023

“De intensieve cursus Italiaans die wij bij jouw gevolgd hebben, heeft me veel geleerd. Het waren 4 volle dagen maar omdat je de lesstof heel afwisselend aanbood, vloog de tijd om. Het was fijn dat je de stof helemaal afstemde op de wensen van ons tweeën en op ons niveau. Je kreeg ons aan het praten, je legde de grammatica duidelijk uit en we hebben ook veel gelachen, het was gezellig en ontspannen. Jammer dat Purmerend voor ons niet naast de deur is. Natuurlijk gaan we verder met de taal en wellicht kloppen we weer eens bij je aan.”

Yvonne, Texel, februari 2023

“Mijn eerste jaar Italiaans was een mooie ervaring! Zo leuk, goed en inspirerend les. Als ik bij Italiando was geweest kwam ik iedere keer helemaal geïnspireerd thuis. Nicca maakt ons echt voelen als wij echt in Italië zijn en ik heb veel geleerd. Ik heb al zin in het volgende seizoen.”

Annemarie, Zaandam, 27 mei 2022

“Toen ik besloot Italiaans te gaan leren, wist ik direct dat ik dat niet online maar in een klas met andere cursisten wilde doen. Dat leek me leerzamer. En dat klopte precies. Nicca zorgt voor een veilige en positieve sfeer waarin iedereen durft mee te doen. Er wordt gelachen en geleerd. Ze is uiterst gestructureerd en altijd verzint ze manieren om het net even anders te doen, waardoor je gemotiveerd blijft en de stof veel beter onthoudt. Elke week heb ik veel zin om naar de les te gaan. Ik ben voorlopig nog niet uitgeleerd en zal dat graag bij Italiando blijven doen. Cari saluti.”

Claire, Middenbeemster, 7 februari 2022

“Ciao Nicca,
Mijn 10-de studiejaar bij jou zit er alweer op. Wederom heb ik er heel veel plezier aan beleefd. De door jou aangereikte thema’s hebben me ook weer meer over Italië en de Italiaanse taal geleerd. Ik verheug mij nu al op het komende studiejaar.
Ci vediamo in ottobre ! Cari saluti,”

Paul, Purmerend, 3 mei 2022

“Mijn eerste jaar Italiaans was een mooie ervaring! Zo leuk, goed en inspirerend les. Als ik bij Italiando was geweest kwam ik iedere keer helemaal geïnspireerd thuis. Nicca maakt ons echt voelen als wij echt in Italië zijn en ik heb veel geleerd. Ik heb al zin in het volgende seizoen.”

Annemarie, Zaandam, 27 mei 2022

Cursusfoto’s seizoen 2023-2022

Studenten aan het woord (Cursussen 2021-2022)

“Afgelopen december hoorde ik via via van de lessen van Italiando. Aangezien het voor mij, met mijn kennis van het Italiaans, erg moeilijk was om ergens in een groepsles aan te sluiten durfde ik dat al heel lang niet aan, maar Nicca stelde dat dat bij haar met privé lessen wel ging lukken. Wat ben ik blij geweest met deze beslissing! Mijn Italiaans ( en vooral ook mijn durf om Italiaans te spreken) is echt
met sprongen vooruit gegaan. Elke week maak ik met veel plezier mijn huiswerk en leer ik veel bij. Nu eerst in Italië het geleerde in praktijk brengen en na de vakantie weer héél graag verder met de
lessen bij Nicca!”

Marloes, Landsmeer, 27 juni 2021

“Beste Nicca,
Na jaren verliefd te zijn op Italië en na het starten van een bedrijf waarbij we Italiaanse wijnen importeren, werd het tijd om de taal te leren. Ik werd getipt voor Italiando en besloot contact op te nemen. Vanwege de corona pandemie waren er alleen online lessen beschikbaar. Ik vind het heel knap hoe jij ook via Zoom het enthousiasme in de groep hoog houdt! Binnen een paar lessen hadden we de basis onder de knie en gingen we onderling al Italiaans spreken. Ongekend snel! Bedankt Nicca voor de wijze hoe je les geeft en ons de mooie Italiaanse taal eigen maakt! En omdat momenteel Italië naar de finale van het EK 2021 gaat: Mi piace guardare il calcio. Forza squadra azzurra!”

Bart, Edam, 7 juli 2021

“Nicca dank je wel voor je lessen, wij hebben hele fijne lesavonden gehad. Je bent een geweldige “Italiaanse juf”! Mijn man en ik zijn altijd weer gemotiveerd door je. De afwisseling en plezier die wij hebben ervaren heeft ons steeds erg gemotiveerd! Veel dank voor je enthousiasme. Heel jammer door de Corona situatie het seizoen zo snel af te moeten sluiten. Ernst en ik hopen echt in het nieuwe seizoen weer van de partij te zijn samen met onze klasgenoten.”

Sylvia, Ilpendam, 16 april 2020

“Goedemorgen,
Eerste instantie was ik een beetje huiverig voor het online lessen. Het was spannend, en ik dacht kan ik het wel goed volgen.
Uiteindelijk was het heel leuk en ik wist niet dat er zoveel mogelijk was om bv met je medecursisten te praten en ook met elkaar de grammatica en lessen door te nemen. In deze tijd is het een heel goed alternatief van lessen volgen en zeker ook leuk.
Succes Nicca met online lesgeven. Groetjes”

Jolanda, Purmerend, 3 april 2020

“Toen ik besloot Italiaans te gaan leren, wist ik direct dat ik dat niet online maar in een klas met andere cursisten wilde doen. Dat leek me leerzamer. En dat klopte precies. Nicca zorgt voor een veilige en positieve sfeer waarin iedereen durft mee te doen. Er wordt gelachen en geleerd. Ze is uiterst gestructureerd en altijd verzint ze manieren om het net even anders te doen, waardoor je gemotiveerd blijft en de stof veel beter onthoudt. Elke week heb ik veel zin om naar de les te gaan. Ik ben voorlopig nog niet uitgeleerd en zal dat graag bij Italiando blijven doen. Cari saluti.”

Claire, Middenbeemster, 7 februari 2022

“Ciao Nicca,
In dit “anno pandemico” heb ik toch weer erg genoten van je lessen. Het was even wennen met Zoom maar met jouw bedrevenheid hebben we op verschillende manieren allerlei onderwerpen kunnen behandelen, van video’s tot en met de actualiteiten in de Italiaanse kranten.
Ik hoop van harte dat we het volgende seizoen weer klassikaal kunnen doen, want dat is toch persoonlijker en warmer. Ci vediamo in ottobre, cari saluti”

Paul, Purmerend, 25 juni 2021

“Ciao a tutti. Al vele jaren volg ik met veel plezier de Italiaanse lessen bij Nicca. Altijd gezellig in de les en omdat we de hele les Italiaans praten durf ik ook op vakantie mijn Italiaans in praktijk te
brengen. Door de Coronasituatie hebben we dit jaar de cursus Online via Zoom verbinding thuis afgerond. Zelf thuis achter de computer is het goed te doen. Zelfs 1 op 1 gesprekken met medestudenten waren mogelijk. Het is zeker een aanrader om bij Nicca Italiaans te volgen. In een lokaal of thuis achter de computer.”

Corine, Zuiderwoude, 10 april 2020

“Lieve Nicca je bent echt een schat! Je bent voor wat mij betreft de beste Italiaanse lerares die er is en ik sta echt te springen om volgend seizoen weer lekker verder te gaan met jouw lessen. Zet mij alvast op de lijst! Dank je wel voor de geweldige lessen!”

Tiffany, Purmerend, 17 april 2020

Cursusfoto’s seizoen 2020-2021

Bent u tevreden met Italiando?

Als u ook wilt laten weten wat u van de cursus vond en een bericht wilt achterlaten in het Gastenboek, neem contact met ons op.

Italiando Adres

Italiando
T.a.v. Nicca Vignotto
Lepelaarpark 18
1444 HS Purmerend

Telefoon
0299 – 40 36055

Info
BTW: NL002309471B91
KvK: 53106504
IBAN: NL02ABNA0445645296

Volg ons