Gastenboek Archief

 

Cursusfoto’s seizoen 2016 -2017

Hoogwoud, 6 juli 2017
Het was behoorlijk wennen om na jaren weer te gaan leren, maar door de enthousiaste manier van lesgeven door Nicca en de gezelligheid in de groep, was ik daar snel doorheen. Bij Nicca geen saaie lessen maar door leuke opdrachten en puzzeltjes gaat het bijna vanzelf. Ik kijk uit naar het tweede jaar.
Ronneke

Middenbeemster, 20 juni 2017
Lieve Nicca, ik heb veel geleerd tijdens de cursus … maar ook veel gelachen. Was ook gewoon gezellig. Ik vind dat je het super doet!!! Dank je wel en voor de groep iedereen heel veel groetjes en fijne vakantie!
Willy

Purmerend, 7 juni 2017
Na ongeveer 10 jaar besloot ik eindelijk weer verder te gaan met het leren van die geweldige Italiaanse taal. En wat ben ik blij dat ik dat bij jou ben gaan doen! Een gezellige, ongedwongen sfeer met een leuke groep mensen en dan ook nog zo’n enthousiaste lerares. Ik heb tijdens de meivakantie het geleerde in praktijk kunnen brengen en ik durfde veel meer te praten en het ging nog goed ook! Ik heb alweer zin in het komende cursusjaar.
Annemiek

Volendam, 24 april 2017
Dag Nicca, Ik heb net de foto s in het gastenboek bekeken. We hebben op maandagmorgen een leuke groep. Jouw lessen zijn heerlijk afwisselend. Allerlei onderwerpen komen aan de orde. Als we soms aan onszelf twijfelen stimuleer jij ons weer en toon ons dat we weer vooruit zijn gegaan.   Dank voor je gezellige lessen en tot september.
Gr Margreeth

Purmerend, 19 april 2017
Ciao Nicca,
Het studiejaar zit er al weer op. Ik heb weer met heel veel plezier aan de lessen deelgenomen. Van de mooie taal heb ik veel opgestoken en ook van de geschiedenis van het land heb je ons meer verteld.
Ik ga graag weer een jaar door, dus Ci vediamo in settembre / ottobre.
Cordiali saluti,
Paul

Zuidoostbeemster, 28 maart 2017
Lieve Nicca, bedankt weer voor je inspirerende en motiverende lessen. Ciao en tot volgende jaar. Veel liefs.
Marion

Enkhuizen, 22 maart 2017
Hoi Nicca,
Hiermee wil ik je bedanken voor alle lessen, ik heb er echt erg van genoten.
Ik vind dat jij op en leuke manier les geeft en nooit iemand voor het blok zet, je laat het ons allemaal gezamenlijk oplossen. Dat vond ik erg fijn.
Voor mij was dit het laatste seizoen onder andere vanwege mijn werk.
Maar, ik heb mijn doel bereikt, ik kan in het Italiaans corresponderen om onder andere onze vakanties te regelen. Daar ben ik erg blij mee!
Groetjes,
Brenda

 

Cursusfoto’s seizoen 2015 – 2016

Purmerend, 14 juni 2016

Nicca,

Dit was mijn 1e jaar Italiaanse les bij Italiando en ik kan alléén maar zeggen dat ik heb genoten van onze lessen. Je gooit ons in het diepe maar je neemt de tijd om het ons allemaal te laten begrijpen en te leren.

Het is niet alleen de taal die we leren maar ook de vele Italiaanse Feestdagen en hoe de Italianen sommige dingen beleven. Ik kan een ieder aanraden: wil je een vreemde taal leren, kies dan wel een persoon die uit het land zelf komt, dan voel je de passie en temparament die het zó leuk maakt.

Ci vediamo in Settembre la prossima curso.

Ciao, Maria

Purmerend, 5 juni 2016

Beste Nicca,

Ik heb de beginnerscursus gevolgd en heb genoten van deze cursus. Niet alleen veel kennis opgedaan van de taal, maar ook het meenemen van de cultuur, humor en passie in de lessen is een reden om anderen aan te raden bij jou les te nemen. Ook heb ik gezien dat je een zeer positieve en stimulerende manier van les geven hebt, ik heb je echt nooit ongeduldig of geïrriteerd gezien, echter wel trots op onze vorderingen! Je bent een topper en een echte professional. Heel erg bedankt! Ik wil zeker volgend seizoen verder gaan.
Vanna

 

Purmerend, 25 mei 2016

Ciao Nicca,

Het was weer een heel leuk jaar. De groep was weer uitgebreid met een nieuwe enthousiaste medestudent. De nieuwe methode heeft mij veel plezier gebracht. Het maken van werkstukken leverde nieuwe inspiratie op en het concert in Kwadijk was echt hartstikke leuk. Allora, arriverderci in ottobre.

Cordiali saluti,
Paul

Purmerend, 23 mei 2016

Ciao Nicca, Voor de derde winter op een rij weer genoten van de gezellige Italiaanse lessen met als hoogtepunt de “Italiaanse” pakjesavond met Sinterklaas en niet te vergeten de receptenles! Veel geleerd – een “babbeltje” of e-mailen met mijn Italiaanse vrienden: gaat steeds beter!

Cordiali saluti e ci vediamo!
Adri

Purmerend, 22 mei 2016

Cara Nicca, Ik ben blij dat de projecten goed zijn gewaardeerd. Het was veel werk voor ons maar ook voor jou om alles te kunnen presenteren. We zijn dus ook trots op onze ‘insegnante’

Buona vacanza e a settembre,
Isaura

 

Cursusfoto’s seizoen 2014 – 2015

Zuidoostbeemster, 12 september 2015

Beste Nicca,

Wat heerlijk om elke week een uurtje naar Italië te mogen. Wij knappen er altijd enorm van op!
Het is inspannend omdat we veel leren maar zeker ook ontspannend omdat je er zoveel leuke dingen bij betrekt; cultuur, literatuur, nieuws en muziek.
Het is zo fijn dat we inmiddels gewend zijn aan snel sprekende Italianen omdat we er elke week een ontmoeten :-). Het is ook heerlijk om je in Italië te kunnen redden tussen de Italianen.
Dank voor alles!
Yan en Marga

Purmerend/Oosthuizen, 25 juni 2015

Beste Nicca,

Zomaar 2 brandweermannen uit Purmerend op cursus.
Wij zien elke les als een klein feestje,  zo gedreven en gepassioneerd als jij over Italië en de taal spreekt.
Ook het maatwerk en de vakantielessen met onze vrouwen waren geweldig.
We zijn in mei naar Italië geweest en hebben daar zeker gebruik gemaakt van onze vergaarde kennis van de Italiaanse taal.

Nicca, nogmaals bedankt,
Groeten,

Jacco en Ingrid
René en Monique

Zuidoostbeemster, 19 juni 2015

Cara Nicca,

Ontzettend bedankt voor al jouw enthousiasme! Tijdens de lessen heb ik veel nieuwe zaken geleerd die je niet uit een boekje haalt, je maakt niet alleen kennis met de taal maar echt met het land en de cultuur! Daarnaast is er voortdurend afwisseling in taaloefeningen tussen leerlingen onderling en het klassikale deel, dit maakt de lessen heel interactief. Omdat we naast de serieuze momenten ook erg veel hebben gelachen heb ik elke les ervaren als een feestje.

Grazie mille!

Buona vacanza e alla prossima stagione Nicca!

Purmerend, 19 juni 2015

Ciao Nicca,

Heel spannend was het in september als absolute beginner bij jou te starten. Verliefd op Italië maar de taal niet machtig. Door jouw vakkundige, gepassioneerde, geduldige en liefdevolle manier van lesgeven voelden wij ons in de groep al snel prettig en vertrouwd, zodat Italiaans spreken in de les ook leuk is, al valt dat niet mee in het begin! Ik hoop deze zomer in Italië goed te kunnen oefenen, en kijk nu al uit naar volgend cursusjaar!

Grazie cara Nicca!!

Jacqueline

Edam, 13 april 2015

Ik wil graag vertellen dat het afgelopen seizoen echt leuk was om naar Italiaanse les te gaan! Dankzij het enthousiasme van Nicca, de liefde voor haar taal en land, raak je vanzelf aangestoken door het Italiaanse virus (als je dat al niet was!) Ik kijk al weer uit naar het volgende seizoen en hoop beetje bij beetje het Italiaans machtig te worden!

Saluti,
Hanny

Hoorn, 11 april 2015

Hoi Nicca,
Ik heb erg van jouw lessen genoten. Helaas heb ik het afgelopen seizoen door een groot deel moeten missen maar ik zou graag het 2e jaar nog een keer over willen doen. Ik heb inmiddels de DVD van ‘Il Capitale Umano gekocht, dan kan ik in de tussentijd alvast Italiaans oefenen.

Groetjes,
Brenda

Purmerend, 8 april 2015

Ciao Nicca,

Het cursusjaar 2014-2015 zit er helaas al weer op. En alweer heb ik veel meer van het Italiaans en Italië geleerd. Het was ook erg leuk om met een grote groep cursisten de film “Il capitale umano te bekijken”, dat had je prima geregeld. Zo krijg je ook de kans om de cursuservaringen met anderen te delen. Ik ga er zeker mee door in het nieuwe seizoen. Arrivederci in ottobre!

Cordiali saluti,
Paul

Purmerend, 8 april 2015

Hallo Nicca,

Ik heb met heel veel plezier jouw lessen gevolgd. Je bent een hele enthousiaste lerares, de lessen waren iedere keer weer supergezellig maar het belangrijkste is toch dat ik er veel van heb geleerd. Volgend seizoen wil ik graag weer verder gaan.

Lieve groetjes,
Wilma

Purmerend, 8 april 2015

Ciao Nicca,

Bedankt voor de gezellige en interessante – en ook steeds moeilijker wordende – lessen!!

Met vriendelijke groet,
Adri

Cursusfoto’s seizoen 2013 – 2014

Purmerend, 20 april 2014

Ik heb veel geleerd de laatste twee seizoenen bij de cursus Italiando.
Onze Venetiaanse lerares vindt het heel belangrijk tijdens de les toch vooral te proberen om Italiaans te spreken. Ook is het prettig dat de groep niet te groot is. Elke les is weer gezellig, en echt in de Italiaanse sfeer. Dit komt natuurlijk door het enthousiasme van lerares Nicca. Het is heel bijzonder, dat ik nu niet alleen in woorden, maar ook met handen en voeten een beetje Italiaans spreek.

Nicca bedankt voor de fijne lessen.

Rommy

Purmerend, 5 april 2014

Ik volg nu voor de derde keer de Italiaanse les bij Nicca en ga er nog steeds met veel plezier naar toe. Zij geeft met veel enthousiasme en humor les waardoor het nooit saai is, zelfs de grammatica niet. Er is voor iedereen persoonlijke aandacht en zij neemt alle tijd om moeilijke dingen uit te leggen. Ik ben dan ook zeker van plan om in oktober door te gaan met de volgende serie lessen. Deze cursus is een aanrader en voor iedereen toegankelijk.

Joke

Purmerend, 18 maart 2014

Vorig jaar ben ik vol enthousiasme begonnen aan de vakantiecursus 2013 – 10 lessen – met in het achterhoofd – haak ik af of niet? Het is het laatste geworden – dankzij de humor en gezelligheid van Nicca en de medecursisten – heb ik me na de zomervakantie zelfs aangemeld voor de beginnerscursus. Op vakantie durf ik nu een kort praatje te maken en kan ik de mails van mijn Italiaanse vrienden veel beter lezen!
Na de zomervakantie ga ik vol goed moed verder  – zodat ik zoals nu het geval is – de liedjes van mijn favoriete Italiaanse band niet alleen kan meezingen – maar ook hun teksten steeds beter kan begrijpen. Elke cursist heeft een andere reden – dankzij een lerares uit duizenden, Nicca – maakt dit geen verschil – allemaal komen we steeds een Italiaans stapje verder!

Adri

Purmerend, 11 maart 2014

In september ben ik begonnen met een cursus voor absolute beginners bij Italiando. De lessen worden altijd vol enthousiasme door Nicca gegeven. Omdat Nicca zelf Italiaanse is leren we het naar mijn gevoel snel en is er ook altijd ruimte om te praten over het land, de gebruiken en de cultuur. Ik zou een cursus bij Italiando zeker aanraden!

Sandra

Purmerend, 11 maart 2014

Ciao Nicca,

Na de vakantiecursus in 2013 was ik weer helemaal in de Italiaanse stemming om de studie weer op te pakken. De maandagochtenden van de vervolgcursus zijn altijd een prima begin van de week, mede door jouw enthousiaste manier van lesgeven. Ik leer bij jou weer veel van de taal, maar vooral ook van de cultuur door alles wat je erbij vertelt.

Cordiali saluti,
Paul

Purmerend, 10 maart 2014

Ciao Nicca,

We hebben veel geleerd de afgelopen 3 seizoenen en vonden de lessen altijd gezellig en leuk. Je wist ons altijd weer te motiveren om door te gaan.
Tot volgende seizoen! Arrividerci!

Teresa en Rudi

Hoorn, 9 maart 2014

Cara Nicca,

De prachtige leslocatie die jij hebt gecreëerd vul jij met gastvrijheid, persoonlijke aandacht, Italiaanse passie, vakbekwaamheid, humor en geduld.
Italiaans studeren bij jou is een feestje!

Grazie mille …
Mary

Oosthuizen, 9 februari 2014

Ciao Nicca,

Anja en ik willen even kwijt dat we na drie lessen al volmondig kunnen zeggen dat we ons plekje hebben gevonden, we hebben een klik met je en durven eindelijk onze mond open te doen in jouw prachtige taal. Je warmte en spontaniteit spreekt ons erg aan, ik denk dat we erg veel van je zullen leren.

Saluti, Anja e Marieke

Cursusfoto’s seizoen 2012 – 2013

Purmerend, 28 augustus 2013

Nicca, ik wil je nog bedanken voor het afgelopen seizoen, waarbij ik echt veel heb geleerd op een ontzettend leuke, goede manier. Het was iedere keer weer een feest om naar de les te gaan en door de ontspannen en leuke sfeer heb je helemaal niet in de gaten dat je naar “school” gaat.

Tot in oktober, groeten,

Ans

Purmerend, 31 juli 2013

Ciao Nicca,

Een paar jaar geleden heb ik een cursus Italiaans gevolgd bij een Nederlandse lerares, sinds twee jaar nu bij Italiando en volgens mij zit daar een groot verschil met jouw methode van lesgeven; jij geeft les vanuit het Italiaans, dus veel directer. Neem daarbij nog jouw Italiaanse temperament en de juiste motivering van onze maandagochtendgroep en je hebt een goed resultaat. Ik hoop dat onze groep weer doorgaat.

A presto!
Cisca

Monnickendam, 20 mei 2013

Na 8 jaar Italiaanse les zocht onze groep een nieuwe docente, wat aanvankelijk niet leek te lukken. Gelukkig kwam een volhardende mede-cursiste bij het adres van Nicca terecht. We hebben met veel plezier weer een seizoen kunnen toevoegen. Het was iedere week weer een Italiaans feestje. Bij Nicca leer je niet alleen de Italiaanse taal maar ook vele andere aspecten van dit prachtige land en haar inwoners. Nicca weet je van het begin tot het eind van de les te boeien met haar enthousiaste en onderhoudende manier van lesgeven. We hebben een ontzettend leuk cursusjaar gehad. Veramente divertente!

Erna

Purmerend, 21 april 2013

Italiando betekent voor mij op professionele wijze Italiaanse les krijgen, leren, lezen, begrijpen, spreken. En tegelijkertijd op een informele manier kennismaken met Italië en de Italianen met hun gebruiken en gewoontes. Een wekelijks terugkerend ritueel om naar uit te kijken! Nicca bedankt voor de gezellige lessen. Ik kijk alweer uit naar de start van het seizoen in september/oktober!

Lous

Purmerend, 15 april 2013

Fantastisch leuke lessen! Iedere keer zeer afwisselend, en ingegaan op de persoonlijke interesses van de leerlingen (in het Italiaans). Nicca gaat flexibel, humoristisch en speels met de leerstof om, ze gebruikt veel verschillende werkvormen, zodat de tijd vliegt, en je geen tijd hebt om in te dutten! Als er behoefte is aan herhaling, geeft ze die, zonodig op een andere manier. Heb veel geleerd, en durf (un poco) te spreken in het Italiaans! Nicca straalt veel energie en hartelijkheid uit! Kortom ik heb genoten van de lessen Italiaans! Beslist de moeite waard om een tweede jaar te gaan doen!

Groeten, Astrid

Hoorn, 10 april 2013

Ciao Nicca,

Italiaans leren is altijd mijn wens geweest en na een aantal cursussen te hebben gevolgd bij verschillende aanbieders moet ik zeggen dat jouw lessen er echt uitspringen. Jouw enthousiasme is aanstekelijk en de manier van lesgeven is plezierig maar ook echt leerzaam. Een gezellige, “italiaanse” sfeer met een heel leuke groep mensen en dan ook nog zo’n enthousiaste “juf”! Ik heb alweer zin in het komende cursusjaar!

A. de Vries

Italiando Adres

T.a.v. Nicca Vignotto
Lepelaarpark 18
1444 HS Purmerend

Telefoon

0299 – 40 36 55

Info:

BTW: NL216567804B01
KvK: 53106504
IBAN: NL02ABNA0445645296

Follow us: