Lesmethode

“EEN TAAL LEREN MOET LEUK ZIJN”

De lesmethode van Italiando is communicatief en taakgericht. Communicatief omdat de lessen vanaf de eerste bijeenkomst in het Italiaans zijn. Dit is immers de taal waarin Italiando de cursisten begeleidt en hierdoor krijgen de cursisten vanaf het begin de mogelijkheid om onderling actief Italiaans te spreken, lezen en schrijven. En dit alles in een ontspannen sfeer, zonder het opdreunen van rijtjes uit een saai grammaticaboek.

Naast communicatie wordt in de lessen aandacht gegeven aan de taakgerichte aanpak. Mensen leren uiteindelijk een taal om daar in bepaalde situaties iets mee te kunnen doen. Tijdens de lessen bij Italiando leert men het Italiaans in concrete situaties te gebruiken aan de hand van praktijkopdrachten, aanvankelijk zeer laagdrempelig maar gaandeweg steeds iets moeilijker. Deze methode bereidt de cursist voor op het moment dat zijn of haar kennis van het Italiaans daadwerkelijk in Italië moet worden toegepast.

De activiteiten in de klas zijn zeer gevarieerd en hebben vooral een praktisch doel: de leerling speelt de hoofdrol in de eigen taalontwikkeling en begint al vroeg de taal de spreken en te gebruiken. Van de cursisten wordt daarom verwacht dat ze thuis ook enige tijd besteden aan het bestuderen en voorbereiden van het lesmateriaal. Huiswerk maken is niet verplicht maar wel gewenst om het niveau van de cursus op peil te houden en de voortgang snel en duurzaam te maken.

Ons cursusaanbod

 

\

ITALIAANS VOOR ABSOLUTE BEGINNERS (A0)

\

ITALIAANS VOOR BEGINNERS (A1)

\

ITALIAANS VOOR LICHT GEVORDERDEN (A2 en A2+)

\

GEVORDERDEN (B1 en B2)

\

VAARDIGE GEBRUIKERS (C1 en C2)

\

VAKANTIECURSUS

\

Privélessen

Adres
Italiando
T.a.v. Nicca Vignotto
Lepelaarpark 18
1444 HS Purmerend

Telefoon & e-mail
0299 – 403655
info@italiando.nl

Registraties
BTW: NL002309471B91
KvK: 53106504
IBAN: NL02ABNA0445645296

Volg ons