De Venetiaanse keuken is een keuken van contrasten en bijna alle Venetiaanse gerechten zijn duidelijk beïnvloed door smaken van buitenlandse afkomst. Zo werd er in en rondom Venetië veel gehandeld in kruiden en bijzondere oosterse kruiden vormen nu het geheim van de subtiele Venetiaanse keuken. In de gerechten wordt nog steeds veel peper, gember, kaneel, komijn, kruidnagel, nootmuskaat en vanille gebruikt.
Gedurende deze leuke workshop hebben wij het volgende bereid:
Cicchetti: sarde in saor (zoetzure gemarineerde sardientjes met pijnboompitten en rozijnen) en polpettine fritte (gefrituurde aardappel-vlees balletjes)
Gnocchi di zucca: aardappelen-pompoen gnocchi met een delicate saus van boter en salie
Pollo in tecia con funghi: gestoofde kip in tomatensaus met rozemarijn, pepertjes en paddenstoelen
Verze sofegà: groene kool gestoofd in witte wijn
Zabaione: verse sabayon met Zaeti, mais-rozijnkoekjes
Hieronder volgen een aantal foto’s van het evenement! Goed gedaan iedereen, het was lekker en gezellig, en dank uiteraard aan Nicoletta, onze geweldige kokkin!!!