KOKEN

Als je naar Italië denkt de gedachten gaan meteen aan de lekker eten en aan de heerlijke keuken. Italiaanse recepten worden gekenmerkt door het gebruik van verse en vaak ook lokale producten en de eenvoudige wijze waarop deze worden toegepast. Maar Italië is een groet land en daarom het Italiaanse keuken verschil heel veel. Italiaanse recepten verschillen per regio en zelfs per familie sterk van elkaar bijvoorbeeld gerechten uit het noorden van Italië worden veel meer gekenmerkt door alles wat de bergen te bieden hebben.

In het midden van Italië in regio’s zoals Emilia-Romagna, Toscane en Umbria kom je weer hele andere Italiaanse recepten tegen welke veel meer een ‘boers’ karakter hebben. Naarmate je verder in het zuiden van Italië komt, zult je merken dat Italiaanse recepten uit deze regio veel meer worden bereid met al het moois wat de Middellandse Zee heeft te bieden. De Siciliaanse keuken staat zelfs verder bekend om haar Arabische invloeden. Daarom is heel belangrijk de verschillen tussen de regio’s leren kennen. de kookworkshops van Italiaanse hebben vaal als thema de regionale keuken.

Kookworkshop november 2018

Kookworkshop november 2018

Woensdag 21 november heeft Italiando weer een culinair evenement georganiseerd: 22 cursisten hebben in Hoorn, begeleid door chefs Francesco Anglani en Sara Patarnello van Italiaans Restaurant La Sfida (www.ristorante-lasfida.nl) aan een kookworkshop deelgenomen. Het...

Kookworkshop maart 2014

Kookworkshop maart 2014

Zondag 9 maart 2014 heeft onze tweede activiteit van het seizoen 2013-2014 plaatsgevonden: een kookworkshop met als thema de Venetiaanse keuken bij La Cucina del Sole van Nicoletta Tavella in Amsterdam. De Venetiaanse keuken is een keuken van contrasten en bijna alle...

Kookworkshop november 2013

Kookworkshop november 2013

Zaterdag 9 november heeft onze eerste activiteit van het seizoen 2013-14 plaatsgevonden: een kookworkshop met als thema de Napolitaanse keuken bij La Cucina del Sole van Nicoletta Tavella in Amsterdam. De keuken van Napels is rijk aan authentieke "typisch Italiaanse"...