Op maandag 30 mei heeft Italiando uiteindelijk weer een culinair evenement georganiseerd: 22 cursisten hebben in Hoorn, begeleid door chefs Francesco Anglani en Sara Patarnello van Italiaans Restaurant La Sfida (www.ristorante-lasfida.nl) aan een kookworkshop
deelgenomen.
Het thema van de workshop was de keuken van Zuid-Italië, rijk aan authentieke smaken dankzij het gebruik van klassieke ingrediënten zoals tomaat, kruiden en uiteraard pasta. Gedurende deze kookworkshop hebben de deelnemers het volgende bereid:
deelgenomen.
Het thema van de workshop was de keuken van Zuid-Italië, rijk aan authentieke smaken dankzij het gebruik van klassieke ingrediënten zoals tomaat, kruiden en uiteraard pasta. Gedurende deze kookworkshop hebben de deelnemers het volgende bereid:
• Parmigiana di melanzane;
• Zelfgemaakte pasta;
• Pasticciotto leccese: speciale taartjes uit de Salento streek gevuld met chocolade crème of kersen crème, vergezeld van een heerlijk glaasje zelfgemaakte ijskoude droplikeur
Hieronder volgen een aantal foto’s van het evenement, zowel van de voorbereidingen als
van de lange tafel waaraan uiteindelijk de lekkernijen werden genuttigd. Goed gedaan
iedereen!