Zaterdag 9 november heeft onze eerste activiteit van het seizoen 2013-14 plaatsgevonden: een kookworkshop met als thema de Napolitaanse keuken bij La Cucina del Sole van Nicoletta Tavella in Amsterdam. De keuken van Napels is rijk aan authentieke “typisch Italiaanse” smaken dankzij het gebruik van klassieke ingrediënten zoals tomaat – in overvloed! – mozzarella, pasta en verse kruiden. Gedurende de workshop hebben wij het volgende bereid:
- mozzarella in carrozza: goudgeel en krokant gefrituurde “mozzarellasandwiches”, gevuld met zongedroogde tomaten en kruiden
- maltagliati con le patate: een pittige zelfgemaakte pasta met aardappelen, verse kruiden en rode pepertjes
- parmigiana di melanzane: een ovenschotel met gegrilde aubergines, mozzarella en een intens smakende tomaten-basilicumsaus
- gateau di patate: een rustiek gerecht dat wordt bereid door het breken van gekookte aardappelen vermengd met kruiden, eieren, ham, geraspte Parmezaanse kaas, mozzarella en scamorza
- torta caprese: een heerlijke taart van amandelen en chocolade, die vergezeld werd door een heerlijk glaasje ijskoude limoncello.
Hieronder volgen een aantal foto’s van het evenement! Goed gedaan iedereen, en dank aan Nicoletta en aan onze geweldige Napolitaanse begeleidster Antonella Crispino!!!