Woensdag 21 november heeft Italiando weer een culinair evenement georganiseerd: 22 cursisten hebben in Hoorn, begeleid door chefs Francesco Anglani en Sara Patarnello van Italiaans Restaurant La Sfida (www.ristorante-lasfida.nl) aan een kookworkshop deelgenomen.
Het thema van de workshop was de keuken van Zuid-Italië, rijk aan authentieke smaken dankzij het gebruik van klassieke ingrediënten zoals tomaat, kruiden en uiteraard pasta. Gedurende deze kookworkshop hebben de deelnemers het volgende bereid:
• Parmigiana di mare;
• Zelfgemaakte pasta met een saus van champignon, tijm en Siciliaanse worst;
• Pasticciotto leccese: speciale taartjes uit de Salento streek gevuld met chocolade crème of kersen crème, vergezeld van een heerlijk glaasje ijskoude limoncello
Hieronder volgen een aantal foto’s van het evenement, zowel van de voorbereidingen als van de lange tafel waaraan uiteindelijk de lekkernijen werden genuttigd. Goed gedaan iedereen, en dank aan chefs Francesco Anglani en Sara Patarnello!